Korábban már készítettem spenótos lasagnét csirkemell kockákkal, most a húst fetasajttal helyettesítettem. Elolvastam néhány receptet, de egyik sem volt összhangban az elképzeléseimmel, ezért saját elgondolás alapján főztem meg.
Hozzávalók (5-6 adag):
- 2 doboz (2x450gr) parajpüré
- 1 csomag (200gr) fetasajt
- 8 dl tej
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- 375 gramm lasagne (egy 500 grammos csomag 3/4-ét használtam el)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek. vaj
- 3 ek. liszt
- fűszerek: só, színes bors, szerecsendió
Elkészítés:
1. A parajpürét előző este kirakom a fagyasztóból, felengedem.
2. Egy kevés vajon megpirítom a lisztet, felöntöm tejjel, rakok bele szerecsendiót és sűrűre főzöm, besamel mártás készítek.
3. Hozzáadom a spenótot, sózom, borsozom.
4. Beleteszem a préselt fokhagymát, majd a fetasajtot is. Összerottyantom.
5. Egy kisebb tepsibe rakok alulra szószt, majd jön egy réteg tészta, újra szósz, így tovább. A tetejére szósz és reszelt sajt kerül.
6. A tészta főzési idejét is figyelembe véve 25-30 percig sütöm 180 fokon.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése