Elég nyakatekert neve van ennek az ételnek, de igazság szerint ez teljesen saját szerzemény, az itthon lévő alapanyagokból főztem a magam elképzelése szerint. Nagyon jó lett, így megörökítem a receptet, máskor is elkészítem. Teljes értékű étel: van benne többféle zöldség, hüvelyes és gabona is.
Hozzávalók (4 adag):
- 3 szál sárgarépa
- 1 nagyobb édesburgonya (500gr)
- 20dkg tönkölybúza töret (vagy bulgur)
- 3-4 ek. paradicsompüré
- 20dkg fehér gyöngybab
- 1/2 kis vöröshagyma
- fűszerek: só, bors, paprika, gyömbér, szerecsendió, garam masala
Elkészítés:
1. A babot előző este beáztatom.
2. A felkockázott hagymát olajon megdinsztelem, megpirítom rajta a pirospaprikát, majd hozzáadom a lecsöpögtetett babot. Sózom, borsozom, átkeverem. Felöntöm vízzel és a paradicsompürével. (Hosszú ideig kell főzni, bő egy órán keresztül!)
3. Egy serpenyőbe olívaolajat rakok, megforgatom benne a felkarikázott sárgarépát. Felöntöm egy kevés vízzel, gyömbérrel és szerecsendióval befűszerezem.
4. A répa egy kicsit párolódik magában, majd hozzáadom a bulgurt és még vizet.Időnként megkeverem, ha szükséges, öntök még alá vizet.
5. Amikor a répa már nagyrészt puha, hozzáadom a felkockázott édesburgonyát és a garam masalát. Hagyom, hogy a zöldségek kicsit szétfőjenek, hogy összeérjenek a hozzávalók.
6. Külön tálalom a répás-édesburgonyás bulgurt és mellé a paradicsomos babot.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése