Keresés ebben a blogban

2018. október 28., vasárnap

Zöldborsós karfiolcurry

Két recept kombinálásából készítettem el, bashmati rizzsel tálaltam. Nagyon gyorsan elkészül, kellemes, édeskés íze van.

Hozzávalók (4 adag):
- 1 közepes fej karfiol
- 40 dkg zöldborsó (egy része lehet csicseriborsó is, úgy kiadósabb)
- 1 doboz kókusztej
- 1 zöldségleves kocka
- 2 ek. liszt
- fűszerek: só, színesbors, curry, garam masala, petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. Egy kevés olajon megpirítom a curryt, majd felöntöm a kockából készített alaplével. Ebbe teszem bele a rózsáira szedett karfiolt. Sózom, borsozom.

2. Hozzáadom a borsót is.

3. Amikor a zöldségek megpuhultak, felöntöm kókusztejszínnel, garam masalával ízesítem. Liszttel sűrítem, majd a végén megszórom petrezselyemzölddel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése