Keresés ebben a blogban

2018. október 28., vasárnap

Habart zöldséges lencseleves/bableves

Finom, laktató, tartalmas leves, készíthető lencséből és tarkababból is.

Hozzávalók (6 adag):
- 25 dkg lencse/szárazbab
- 3 szál répa
- 1 szál paszternák/petrezselyemgyökér
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 ek. aprótészta
- 3 ek. liszt
- 2 ek. tejföl
- fűszerek: babérlevél, só, bors, paprika, (a babhoz egy csipet tárkony)

Elkészítés:

1. A lencsét/babot előző este beáztatom.

2. A babot először magában felteszem főni a babérleveles vízben.

3. A lencséhez mehetnek rögtön a feldarabolt zöldségek (a hagymát egyben rakom bele, majd tálalás előtt kiveszem). Befűszerezem.

4. Amikor a zöldségek már majdnem teljesen puhák, beleszitálom a lisztet és hozzáadom a kikevert tejfölt is.

5. Belefőzöm a tésztát is, kész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése