Finom, laktató, tartalmas leves, készíthető lencséből és tarkababból is.
Hozzávalók (6 adag):
- 25 dkg lencse/szárazbab
- 3 szál répa
- 1 szál paszternák/petrezselyemgyökér
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 ek. aprótészta
- 3 ek. liszt
- 2 ek. tejföl
- fűszerek: babérlevél, só, bors, paprika, (a babhoz egy csipet tárkony)
Elkészítés:
1. A lencsét/babot előző este beáztatom.
2. A babot először magában felteszem főni a babérleveles vízben.
3. A lencséhez mehetnek rögtön a feldarabolt zöldségek (a hagymát egyben rakom bele, majd tálalás előtt kiveszem). Befűszerezem.
4. Amikor a zöldségek már majdnem teljesen puhák, beleszitálom a lisztet és hozzáadom a kikevert tejfölt is.
5. Belefőzöm a tésztát is, kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése