Anyukám receptje, a régi macis receptes könyvemben is szerepel. Átmásolom ide, hogy egy helyen meg legyen az összes receptem.
Hozzávalók:
- egy kisebb fej karfiol vagy egy nagyobb karfiol fele
- 3 répa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 kicsi karfiol
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3-4 ek. aprótészta
- 1 ek. vaj
- fűszerek: só, bors, pirospaprika, vega-mix, petrezselyemzöld
Elkészítés:
1. A feldarabolt répát, gyökeret és karfiolt felteszem sós-borsos vízben főni.
2. Megpucolom, rózsáira szedem a karfiolt, majd a többi zöldséghez adom.
3. A vízbe rakom a vöröshagymát egészben, majd a vega-mixet és a petrezselyemzöldet is a leveshez adom.
4. Amikor a zöldségek már majdnem teljesen puhák, bepergelem a levest: egy külön kis fazékban megolvasztom a vajat, rakok rá pirospaprikát, kicsit megpirítom, majd az egészet a levesbe csurgatom.
5. Belefőzöm a tésztát is, amikor minden megpuhult, kész a leves.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése