Keresés ebben a blogban

2018. október 16., kedd

Babfasírt

Ez úgy volt, hogy hétvégén bablevest főztem, és szokás szerint benéztem a bab mennyiséget - áztatás után dupla annyi lett, mint kellett volna... Sebaj, elkezdtem főzni az egészet, aztán a felét kivettem, na, abból lett a mai babfasírt. Mennyiséget nem nagyon tudok írni, majd legközelebb lemérem! Ízre a hagyományos fasírtra emlékeztető, fincsi feltét lett a kelkáposzta főzelékre.

Hozzávalók:
- szemesbab (a nagyobb nyeles fazekam lett vele tele áztatás után)
- 1 tojás
- 2 zsemle
- 3-4 ek. finomliszt
- zsemlemorzsa
- apró szemű zabpehely
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- sütéshez étolaj
- fűszerek: babérlevél, só, bors, pirospaprika

Elkészítés:


1. A babot előző este beáztatom, majd babérlevéllel puhára főzöm. Egy kevés főzőlével együtt botmixerrel pépesítem.

2. A babpüréhez hozzáadom a beáztatott és kifacsart zsemledarabokat, a tojást, hagymát, fokhagymát, fűszereket. Összekeverem kézzel, és liszttel, zsemlemorzsával, zabpehellyel sűrítem.

3. Kicsit állni hagyom. Lazább szerkezetű, ragacsosabb lesz, mint a hagyományos fasírt. Annyira álljon össze, hogy formázható legyen.

4. A felhevített olajba rakom a fasírtgombócokat, mindkét oldalát megsütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése