Keresés ebben a blogban

2018. október 14., vasárnap

Lecsós kölessel töltött cukkini

Korábban is készítettem már ilyet, most saját elképzelés szerint csináltam. Nagyon jó lett!

Hozzávalók (4 adag):
- 1,5 kg cukkini
- 250 gr köles
- 2 paprika
- 2-3 paradicsom
- 1 közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 15dkg gouda sajt
- fűszerek: só, színesbors, pirospaprika, kakukkfű, majoranna, rozmaring, borsikafű

Elkészítés:

1. A cukkiniket kettévágom, a belsejét kanállal kivájom. Belerakom a tepsibe, besózom.

2. A hagymát és a paprikát feldarabolom.

3. Olajon megpirítom a hagymát, ráteszem a pirospaprikát. Hozzáadom a darabolt paprikát, sózom, átforgatom. Mehetnek hozzá a kivájt cukkini darabok is.

5. Felöntöm vízzel, belerakom a kölest is. Folyamatosan figyelem, hogy mennyi vizet vesz fel a köles, szükség szerint pótolom. De! ne legyen túl szaftos a végeredmény!

4. Feldarabolom a paradicsomot is, hozzáadom, majd belereszelem a fokhagymát, és zöldfűszerekkel, borssal is ízesítem.

5. Közben a cukkini csónakokban összegyűlt vizet kiöntöm, a maradék nedvességet papírtörlővel felitatom. A 180fokos sütőbe beteszem, 30percig sütöm.

6. Megreszelem a sajtot, és ha a lecsós köles kész, elzárom.

7. Az elősütött hajókat megtöltöm a kölessel, a tetejére sajtot szórok, és még 15percig sütöm.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése