Keresés ebben a blogban

2018. szeptember 27., csütörtök

Lecsós vöröslencse főzelék

Kipróbált, bevált recept, a Gyerünk, anyukám! programhoz javasolt étrendből. Eddig grillezett karajjal ettem, most cukkinis tócsnit készítettem hozzá, ami sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, ezért annak a receptjét majd később írom le.

Hozzávalók (4 adag):
- 400gr vöröslencse
- 4 paprika
- 4-5 paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- fűszerek: só, bors, gyömbér, garam masala

Elkészítés:

1. Olajon megpárolom a hagymát, majd hozzáadom a feldarabolt paprikát. Sózom, átforgatom.

2. Hozzáöntöm a vöröslencsét is (nem kell előáztatni!), kicsit kavargatom, majd felöntöm bő 1 liter vízzel.

3. Feldarabolom a paradicsomot is, hozzáadom.

4. Belenyomom a fokhagymát és befűszerezem.

5. Ha szükséges, időközben vízzel pótolom az elpárolgott mennyiséget. 15-20 perc alatt összefő. Indiai ízvilágú, tápláló, finom egytálétel lesz belőle, amelyet zöldségfasírttal javasolt fogyasztani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése