Kipróbált, bevált recept, a Gyerünk, anyukám! programhoz javasolt étrendből. Eddig grillezett karajjal ettem, most cukkinis tócsnit készítettem hozzá, ami sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, ezért annak a receptjét majd később írom le.
Hozzávalók (4 adag):
- 400gr vöröslencse
- 4 paprika
- 4-5 paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- fűszerek: só, bors, gyömbér, garam masala
Elkészítés:
1. Olajon megpárolom a hagymát, majd hozzáadom a feldarabolt paprikát. Sózom, átforgatom.
2. Hozzáöntöm a vöröslencsét is (nem kell előáztatni!), kicsit kavargatom, majd felöntöm bő 1 liter vízzel.
3. Feldarabolom a paradicsomot is, hozzáadom.
4. Belenyomom a fokhagymát és befűszerezem.
5. Ha szükséges, időközben vízzel pótolom az elpárolgott mennyiséget. 15-20 perc alatt összefő. Indiai ízvilágú, tápláló, finom egytálétel lesz belőle, amelyet zöldségfasírttal javasolt fogyasztani.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése