Keresés ebben a blogban

2018. szeptember 26., szerda

Olaszos répás-babos tészta

Eredetileg bolognai spagettit terveztem főzni, de időközben jött a késztetés, hogy húsmenteset egyek. Arra gondoltam, hogy a húst vörösbabbal helyettesítem, mert tudom, hogy a hüvelyesek sok fehérjét tartalmaznak, jól telítenek, ezért nagyon fontosak a vegetáriánusok számára. Az eredeti receptet itt találtam: https://www.mindenmentes.hu/2016/02/toszkan-babos-egytaletel-vegan Annyit változtattam rajta, hogy konzerv babból készítettem és nem levesszerűre csináltam, hanem szósz jellegűre, amit aztán rá lehet tenni a kifőzött tésztára.

Hozzávalók (4 adag):
- 2doboz vörösbab konzerv (2x400gr)
- 4 szál sárgarépa
- 3-4 közepes paradicsom
- 400 gr tészta (pl. orsó)
- fűszerek: só, bors, 1 babérlevél, rozmaring, kakukkfű

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben olívaolajon megfuttatom a félkarikákra vágott sárgarépát. Megsózom, majd egy kevés vízzel felöntöm, fedő alatt párolom.

2. Amikor a répa már majdnem teljesen puha, hozzáadom a babot a levével együtt, és a darabolt paradicsomot is. Megfűszerezem, összefőzöm.

3. Egy másik edényben kifőzöm a tésztát.

4. A főtt tésztára halmozom a répás-babos szószt, így tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése