Elővettem Hémangi receptkönyvét, ami évek óta a konyhapolcon hever - gondoltam, kipróbálok egy új indiai fogást. Ki is néztem egy jó kis mungóbab dhált, bevásároltam hozzá, majd amikor elkezdtem főzni, kiderült, hogy amit én a spájzban mungóbabnak hittem, az valójában beluga (fekete) lencse... Így beluga lencse dhál készült. :-D Finom lett, felveszem a repertoárba! (és egyszer kipróbálom mungóbabbal is)
Hozzávalók:
- 25dkg beluga lencse
- 30dkg bashmati rizs
- 2 nagy húsparadicsom
- 1 ek. joghurt
- fűszerek: só, 1kk. mustármag, 2kk. római kömény, 1kk. kurkuma, 3/4kk. fokhagymapor, egy csipet csili, koriander, petrezselyemlevél.
Elkészítés:
1. A lencsét előző nap beáztatom, majd 20-25 perc alatt puhára főzöm.
2. Amíg a lencse fő, elkészítem a rizst.
3. Előkészítem a paradicsomot is: forró vízbe mártom, lehúzom a héját és apró kockákra vágom.
4. Amikor kész a lencse, elkészítem a csanszot: kipattogtatom a mustármagot, majd kevés olajban kicsit megpirítom a fűszereket (a zöldfűszerek kivételével).
5. Ráteszem a fűszeres alapra a lencsét és a paradicsomot, hozzáadom a zöldfűszereket is.
6. 3-5 perc alatt összerottyantom, a végén joghurttal gazdagítom a szószt. Rizzsel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése