A Vega-farm Facebook oldalán találtam az eredeti receptet, kicsit módosítva elkészítettem, nagyon finom lett!
Hozzávalók:
- 6-7 közepes krumpli (héjastul 1,3 kg)
- 2*450 gramm fagyasztott brokkoli
- 1/2 rúd gabonakolbász (300 grammos rúd)
- 100 gramm quinoa
- 1 nagy doboz tejföl
- fűszerek: só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
1. A krumplit meghámozom, felszeletelem, sós vízben megfőzöm.
2. A brokkolit és a quinoát is megfőzöm sós vízben.
3. Az elkészült quinoához hozzáadom a gabonakolbász nagy részét (egy vastagabb szeletet félreteszek) + 3 ek. tejfölt. Összekeverem.
4. Előmelegítem a sütőt 200 fokra.
5. Olívaolajjal kikent tepsi aljára teszem a krumplit, sózom, borsozom. Erre jön a kolbászos réteg, majd a tetejére a brokkoli, amit megszórok sóval és szerecsendióval. A tetejére tejfölt kenek és rámorzsolom a maradék kolbászt.
6. 15 perc alatt összesül, kész is van.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése