Keresés ebben a blogban

2022. november 9., szerda

Falafel

Tökfőzelékhez korábban is ettünk falafelt, jól illik hozzá az íze, és a fehérjedús feltéttel táplálóbb lesz a főzi. Csináltam porból, készítettem mélyfagyasztottat, de nem ízlett egyik sem. Most találtam egy receptet a Cookta oldalán, módosítva elkészült, finom lett, ezért leírom. 27db kicsi fasírt lett, két napra kettőnknek főzi feltétnek tökéletes mennyiség.

Hozzávalók:

- 2 konzerv csicseriborsó (össz.500gr)

- 1 kisebb krumpli megfőzve (100gr kell hozzá)

- tahinihez: 50gr őrölt szezámmag, 1/2 gerezd fokhagyma, 1/2 citrom leve, 1/2tk só, 1ek olívaolaj, 0,2dl víz 

- zsemlemorzsa

- fűszerek: 1tk fokhagymapor, 1tk őrölt római kömény, 1tk őrölt koriandermag, só, színes bors

Elkészítés:

1. Elkészítem a tahinit: a szezámmagot megőrlöm, hozzáadom a citromlét, olívaolajat, fűszereket és egy kevés vizet.

2. Késes aprítóba teszem a csicseriborsót, a főtt krumplit, a tahinipasztából 2ek (a többit pirítóssal meg lehet enni), a fűszereket és annyi vizet, hogy az aprító masszává tudja keverni a hozzávalókat.

3. Ha szükséges, zsemlemorzsával szilárdítom a masszát, majd kicsi gombócokat formázok, tepsire teszem őket és lekenem olívaolajjal.

4. 180 fokon megsül 30-35 perc alatt (légkeverés, a végén egy kis grill, hogy szép színe legyen).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése