A jógatáborban tanultam ezt és a zöldséges lencselevest is. Finom, laktató fogás, reggelire vagy egy tartalmas leves után másodiknak tökéletes.
Hozzávalók:
- 2 pohár gríz
- 10dkg vaj
- 1 pohár aranymazsola
- 3 ek. cukor
- 10dkg dió
- lekvár
Elkészítés:
1. Megolvasztom a vajat, megpirítom rajta a grízt (8-10 perc).
2. A mazsolát beáztatom 4 pohár vízbe, hozzáadom a cukrot is.
3. A megpirult grízre ráöntöm a mazsolás vizet. Addig kavarom, amíg el nem válik az edény falától (8-10 perc).
4. A diót apróra vágom, megpirítom és a végén hozzáadom a halavához. 5-10 percig pihentetem tálaláa előtt.
5. Egy kevés lekvárral tálalom.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése