Múlt szombaton a piacon rám mosolygott egy kelkáposzta, hazavittem, de aztán csak árválkodott a spájzban több mint egy hétig. Egyszer majdnem lett belőle főzelék, de aztán mégsem, így csak sárgult szegény... egészen addig, amíg meg nem láttam a neten egy kelkáposzta-zeller fasírt receptet, amit nem mentettem el, és utólag nem találtam meg... de akkor már eldöntetett, hogy ennek a kelkáposztának fasírtként kell beteljesítenie a végzetét, ezért elolvastam több receptet, és ezt gyúrtam össze belőle. Rizzsel és tejföllel ettük, nagyon finom lett!
Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 zsemle
- 3 tojás
- 6-8 ek. zsemlemorzsa
- kevés olaj
- fűszerek: só, bors, őrölt köménymag, őrölt római kömény
Elkészítés:
1. A kelkáposztát nagyobb darabokra vágom, kiszedem a torzsáját, és sós vízben puhára főzöm.
2. A zsemléket beáztatom, a hagymát megpucolom és felaprítom.
3. Miután kihűlt a káposzta, a zöldségaprítóval feldarabolom, majd hozzáadom a hagymát, a tojásokat, a kinyomkodott és felaprítot zsemléket, a fűszereket, és annyi zsemlemorzsát, hogy valamennyire összeálljon.
4. Előmelegítem a sütőt, majd a masszából korongokat készítek, megforgatom őket zsemlemorzsában, és sütőpapírra helyezem őket.
5. Olajjal lekenem a korongokat, és 200 fokon kb. 40 percig sütöm. Az utolsó 5 percben érdemes légkeveréses funkcióra állítani a sütőt, hogy kicsit megpiruljanak a fasírtok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése