Keresés ebben a blogban

2020. szeptember 15., kedd

Kelkáposzta fasírt

Múlt szombaton a piacon rám mosolygott egy kelkáposzta, hazavittem, de aztán csak árválkodott a spájzban több mint egy hétig. Egyszer majdnem lett belőle főzelék, de aztán mégsem, így csak sárgult szegény... egészen addig, amíg meg nem láttam a neten egy kelkáposzta-zeller fasírt receptet, amit nem mentettem el, és utólag nem találtam meg... de akkor már eldöntetett, hogy ennek a kelkáposztának fasírtként kell beteljesítenie a végzetét, ezért elolvastam több receptet, és ezt gyúrtam össze belőle. Rizzsel és tejföllel ettük, nagyon finom lett!

Hozzávalók:

- 1 fej kelkáposzta

- 1 fej vöröshagyma

- 2 zsemle

- 3 tojás

- 6-8 ek. zsemlemorzsa

- kevés olaj

- fűszerek: só, bors, őrölt köménymag, őrölt római kömény


Elkészítés:

1. A kelkáposztát nagyobb darabokra vágom, kiszedem a torzsáját, és sós vízben puhára főzöm.

2. A zsemléket beáztatom, a hagymát megpucolom és felaprítom.

3. Miután kihűlt a káposzta, a zöldségaprítóval feldarabolom, majd hozzáadom a hagymát, a tojásokat, a kinyomkodott és felaprítot zsemléket,  a fűszereket, és annyi zsemlemorzsát, hogy valamennyire összeálljon.

4. Előmelegítem a sütőt, majd a masszából korongokat készítek, megforgatom őket zsemlemorzsában, és sütőpapírra helyezem őket. 

5. Olajjal lekenem a korongokat, és 200 fokon kb. 40 percig sütöm. Az utolsó 5 percben érdemes légkeveréses funkcióra állítani a sütőt, hogy kicsit megpiruljanak a fasírtok.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése