Tiszavasváriban járva sok-sok friss zöldséggel tértünk vissza, hoztunk cukkinit és újkrumplit is. Sok receptet átnéztem, végül a következő alapján készítettem el ezt a könnyű, nyári rakottast:
https://www.nosalty.hu/recept/burgonyaval-rakott-cukkini
Hozzávalók (4 adag):
- 1,5 kg cukkini (2 közepes darab)
- 1 kg újkrumpli
- 4-5 paradicsom
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 1 dl tej
- olívaolaj
- fűszerek: só, színes bors, kakukkfű, tárkony
Elkészítés:
1. A krumplit meghámozom, a cukkinit és a paradicsomot megmosom.
2. A közepes tepsi aljára öntök olívolajat és ráreszelem a fokhagymát. Ez lesz a rakottas alapja.
3. Előmelegítem a sütőt 200 fokra.
4. Sorban felvágom és egymás fölé rétegzem a krumplit, a cukkinit és a paradicsomot. Soronként sózom, a paradicsomot borsozom, és az egészet megismétlem még egyszer. A tetejére (friss) kakukkfüvet és tárkonyt morzsolok.
5. A tetejét leöntöm tejföllel, amibe belekeverem a tejet és egy kevés olívaolajat.
6. A sütőben 30-40 perc alatt megsül. Újkrumplival nem kellett semmit előfőzni, minden együtt átpárolódott.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése