Belebotlottam a neten ebbe a receptbe, és annyira megtetszett, hogy alig vártam, hogy kipróbálhassam. Találtam egy kis málnát a fagyasztóban, azt tettem a tetejére, de bármilyen friss vagy aszalt gyümölccsel, befőttel, végszükség esetén mazsolával is jól működhet. Kiadós édesség, tele fehérjével, kiváló második fogás egy tartalmas leves után. Dupla adagot készítettem, ezt a nagy tepsire való adagot jegyzem le.
Hozzávalók:
- 50dkg túró
- 20dkg gríz
- 8 tojás
- 4dl tejföl
- 4 ek. finomliszt
- 1 cs. sütőpor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 18 dkg kristálycukor
- 1 citrom héja
Elkészítés:
1. Egy nagy tálban elkezdem összekeverni a hozzávalókat: a túrót, a tejfölt, a grízt, a tojássárgáját, a sütőport, a lisztet, a citrom héját, a cukrot, vaníliás cukrot.
2. A tojásfehérjét külön tálban felverem.
3. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
4. A felvert fehérjét is belekeverem a túrós masszába, beöntöm a sütőpapírral kibélelt tepsibe. A tetejére gyümölcsöt teszek.
5. 25-30 perc alatt készre sütöm a süteményt.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése