Keresés ebben a blogban

2020. március 10., kedd

Rakott padlizsán

A piacon a kezembe akadt egy szép padlizsán, kerestem egy viszonylag egyszerű, vega receptet, ez lett belőle. Az inspiráció innen van: https://gasztroabc.hu/recept/9908_padlizsannal-rakott-burgonya/

Hozzávalók (4 adag):
- 4-5 nagyobb krumpli (héjastul 90dkg)
- 1 közepes padlizsán
- 2 nagyobb paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz tofu (30dkg)
- 1 aprított paradicsom konzerv
- 3dl tejföl
- étolaj
- fűszerek: só, bors, kakukkfű, provance-i fűszerkeverék

Elkészítés:
1. A krumplikat meghámozom, karikára vágom, és bő sós vízben puhára főzöm.

2. A padlizsánt felvágom félkarikára, besózom, 15percig állni hagyom.

3. Amíg a padlizsán áll, meghámozom és felaprítom a hagymákat, valamint a paradicsomot és a tofut.

4. A padlizsánról leitatom a nedvességet, bő olajban minkét oldalát megpirítom, átsütöm.

5. A maradék olajra ráteszem a hagymákat, üvegesre párolom. Hozzáadom a tofut, a paradicsomot és a konzervet. Fűszerezem, összesütöm.

6. A kis tepsibe rétegezem a hozzávalókat: krumpli, padlizsán, paradicsomos ragu, majd a tetejére ismét krumpli. Tejföllel lekenem, 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése