Régóta szemeztem a különböző pékáru receptekkel, de most, a koronavírus miatti karantén idején lett aktuális, hogy elkezdjék sütögetni. Anyukámmal és a kislányaimmal készítettem el Borbás Marcsi receptjét, isteni finom lett!
Hozzávalók (12 darabhoz):
- 60dkg finomliszt
- 2,5dl natúr joghurt
- 10dkg vaj
- 3dkg élesztő
- 1tk. só
- 1/2tk. cukor
- 0,5dl étolaj
Elkészítés:
1. Az élesztőt elmorzsolom és megfuttatom egy kevés cukros, langyos vízben.
2. A lisztet átszitálom, hozzáadom a sót, a joghurtot, 6-7dkg felkockázott, puha vajat és a felfutott élesztőt. Alaposan átgyúrom.
3. Amikor szépen összeállt a tészta, hozzáöntöm az olajat is, és így is megdolgozom.
4. Lefedve jeleztem kb. egy órán át.
5. Lisztezett deszkán 3felé osztom, mindegyik részt alaposan kinyújtom, szép vékonyra, megkenem olvasztott vajjal, majd 4felé vágom. A szélesebb végén elkezdve szorosan feltekerem, folyamatosan nyújtva, hajlítva.
6. A tepsibe rakott kifliket langyos vízzel megkenem és 180fokra előmelegített sütőben, légkeveréses funkcióval kb. 30perc alatt készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése