Régi bevált recept, már nem is emlékszem, honnan van, de sokszor elkészítettem már. Laktató, finom, és ami a lényeg: egy edényben gyorsan elkészülő étel.
Hozzávalók(4 adag):
- 900 gr zöld hüvelyes vágott zöldbab (fagyasztott)
- 180 gr bulgur
- 700 ml paradicsomlé (vagy kevesebb sűrítmény ilyen mennyiségre felengedve)
- 1 csomag fetasajt
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fűszerek: só, színesbors, kakukkfű, provance-i fűszerkeverék
Elkészítés:
1. Feldarabolom és egy kevés olajon megdinsztelem a vöröshagymát. Felöntöm paradicsomlével.
2. Beleteszem a zöldbabot fagyasztott állapotban. Amikor kicsit kiengedett, sózom (figyelem, feta is megy majd bele!), fűszerezem, beleteszem a fokhagymát, majd hozzáadom a bulgurt is.
3. Időnként megkeverem, együtt rotyog mindaddig, amíg a bab és a bulgur is meg nem puhul.
4. A végén hozzáadom a fetasajtot. Lehet kockázni, hogy valamennyire önálló egységként legyen az ételben, de én szét szoktam morzsolni, így gazdagítja a szószt.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése