Volt egy régi receptem a macis szakácskönyvemben, amit kicsit feljavítottam a Streetkitchen oldalon talált recepttel, ez lett belőle.
Hozzávalók (35-40db):
- 25dkg vöröslencse
- 15dkg szikkadt kenyér
- 1tojás (elhagyható)
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- aprószemű zabpehely
- zsemlemorzsa
- fűszerek: babérlevél, só, pirospaprika, római kömény
Elkészítés:
1. Sós, babérlevél vízben puhára főzöm a vöröslencsét.
2. A kenyeret beáztatom, a hagymákat finomra aprított.
3. A megfőtt, leszűrt lencséhez adom a kifacsart kenyeret, a tojást, a hagymákat és a fűszereket. Összekeverem, és annyi zabpelyhes keverék még hozzá, hogy megfelelő állagú masszát kapjak.
4. Kicsi lapított golyókat formától, zsemlemorzsában meghempergetem és forró olajban kisütöm.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése