Keresés ebben a blogban

2019. december 4., szerda

Indiai lencsefőzelék sült répával

Főzelékes Feri honlapján böngészve találtam ezt a receptet: https://szatmariferi.blog.hu/2013/11/14/currys-sargarepas_lencsefozelek Eddig kétszer készítettem, de biztosan sokszor fogom még, mert elég egyszerű és nagyon finom.

Hozzávalók (4 adag):
- 500gr lencse
- 4 nagy répa
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- egy kisebb darab gyömbér
- olaj
- 1 ek. mustár
- fűszerek: só, babérlevél, currypor, chilipor, római kömény

Elkészítés:

1. A lencsét előző este vagy legalább néhány órával a főzés előtt beáztatom.

2. A feldarabolt hagymát olajon megdinsztelem, hozzáreszelem a fokhagymát és a gyömbért. Az olajos-hagymás alapon megpirítom a curryt és a római köményt.

3. A fűszeres alapra ráöntöm a lecsepegtetett lencsét, vízzel felengedem, sózom, teszek hozzá 2 babérlevelet. Fedő alatt párolom.

4. A répákat meghámozom, félkarikákra felvágom, majd egy zacskóban összerázom az olajjal, egy csipet curryvel és chilivel. Sütőzacskóra borítom és 200 fokon kb. 30 perc alatt megsütöm.

5. Amikor a lencse megpuhult, botmixerrel egy részét pürésítem (így külön sűríteni nem kell), majd egy kis mustárt és szükség szerint sót hozzáadva beállítom a végső állagát és ízét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése