Nagyon szeretem a céklát, korábban is készítettem már hasonló salátát, de ez most nagyon jól sikerült, ezért leírom a receptet. Forrás: femina.hu/recept/sult-fetas-cekla
Hozzávalók:
- 5-6 db cékla
- 1 cs. (150gr) fetasajt
- másfél-két marok dió
- 1 narancs
- 1 ek. olívaolaj
- 1/2 ek. mustár
- fűszerek: 1 csipet só, pici bors, petrezselyem
Elkészítés:
1. A céklákat alufóliába csomagolva, és 180 fokos sütőben kb. egy óra alatt megsütöm.
2. Amikor kihűltek a céklák, kisebb kockára vágom, jénai tálba rakom.
3. Mehet hozzá a felkockázott feta és az aprított dió is.
4. Elkészítem az öntetet: kifacsarom a narancs levét, hozzáadom az olajat, mustárt, sót, borsot.
5. Az öntettel összeforgatom a salátát, (friss) petrezselyemlevéllel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése