Keresés ebben a blogban

2024. július 20., szombat

Görög saláta bulgurral

 Sült húsok mellé kellemes, laktató, nyári étel. A netről van a recept, de kissé módosítva készítettem el. Nagy adag, a nagyobb jénai tele lesz ekkora adaggal.

Hozzávalók:

- 30dkg bulgur

- 2 kígyóuborka

- 4 nagy paradicsom

- 1 közepes lilahagyma

- 1 csomag fetasajt

- olívabogyó

- 1 citrom

- olívaolaj

- fűszerek: só, bors, oregánó

Elkészítés:

1. Előzőleg kifőzöm a bulgurt, hogy legyen ideje lehűlni.

2. Összevágom az uborkát, paradicsomot, lilahagymát.

3. Összekeverem, fűszerezem, ráöntöm az olajat és ráfacsarom a citromlé nagy részét.

4. A végén összekockázom és hozzáadom a fetasajtot is.

5. Néhány órát álljon a hűtőben, hogy összeálljanak az ízek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése