Hétvégére készült ez a könnyű, nyári fogás, amit most tésztával és egy kis parmezánnal ettünk, de bulgurral is el tudom képzelni.
Hozzávalók:
- 2 közepes padlizsán
- 4-5 paradicsom
- 1 közepes hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- fűszerek: só, pirospaprika, rozmaring, kakukkfű, oregánó
Elkészítés:
1. Felaprítom a hagymát és a fokhagymát + a padlizsánokat kicsi kockára vágom.
2. Megpirítom a hagymákat, rádobom a padlizsánt is, sózom és 10-15 percig magas lángon, kevergetve főzöm. Szükség szerint kevés vizet lehet rakni alá.
3. Feldarabolom és hozzáadom a paradicsomokat és a többi fűszert is.
4. Amikor minden megpuhult és összerottyant, kész.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése