Keresés ebben a blogban

2024. június 30., vasárnap

Paradicsomos padlizsánragu

Hétvégére készült ez a könnyű, nyári fogás, amit most tésztával és egy kis parmezánnal ettünk, de bulgurral is el tudom képzelni.

Hozzávalók:

- 2 közepes padlizsán

- 4-5 paradicsom

- 1 közepes hagyma

- 4 gerezd fokhagyma 

- olívaolaj

- fűszerek: só, pirospaprika, rozmaring, kakukkfű, oregánó

Elkészítés:

1. Felaprítom a hagymát és a fokhagymát + a padlizsánokat kicsi kockára vágom.

2. Megpirítom a hagymákat, rádobom a padlizsánt is, sózom és 10-15 percig magas lángon, kevergetve főzöm. Szükség szerint kevés vizet lehet rakni alá.

3. Feldarabolom és hozzáadom a paradicsomokat és a többi fűszert is.

4. Amikor minden megpuhult és összerottyant, kész.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése