Az egyik FB csoportból fotóztam ki a receptet, kicsit továbbgondoltam, nagyon finom lett! F
Hozzávalók:
- 30 dkg mungóbab
- 1 kg édesburgonya
- 2 alma
- 1 közepes fej lilahagyma
- 2 "gombóc" spenót (szálas fagyasztottból)
- 1 doboz kókusztej
- 25 dkg hajdina
- 50 dkg főtt, hámozott cékla (Lidlben lehet kapni)
- fűszerek: só, bors, kevés csípőspaprika, kevés római kömény, 1 kk. fekete mustármag, 2 kk. curry, szerecsendió, gyömbér, rozmaring
Elkészítés:
1. A babot előző este beáztatom.
2. A hagymát feldarabolom, olívaolajon/ghín megpirítom, mehetnek rá a fűszerek (só, bors, paprika és rozmaring kivételével).
3. A csonszra ráteszem a lecsepegtetett babot, fel engedem vízzel, 5-10 percig főzöm.
4. Feldarabolom kis kockákra az édesburgonyát, hozzáadom, sózom.
5. Kicsit később mehet hozzá a spenót (ha felengedett, kisebb darabokra vágom), végül az alma. Hozzáadom a borsot és a rozmaringot.
6. Amikor minden összefőtt, botmixerrel egy kis részét pürésítem, ezzel és a kókusztejjel sűrítem. Ha összefőtt, kész. A végén mehet hozzá egy kevés csípős paprika.
7. Főtt hajdinával és céklával tálalom.
![]() |

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése