Keresés ebben a blogban

2025. november 12., szerda

Mungóbab dhál édesburgonyával és almával

Az egyik FB csoportból fotóztam ki a receptet, kicsit továbbgondoltam, nagyon finom lett! F

Hozzávalók:

- 30 dkg mungóbab

- 1 kg édesburgonya

- 2 alma

- 1 közepes fej lilahagyma

- 2 "gombóc" spenót (szálas fagyasztottból)

- 1 doboz kókusztej

- 25 dkg hajdina

- 50 dkg főtt, hámozott cékla (Lidlben lehet kapni)

- fűszerek: só, bors, kevés csípőspaprika, kevés római kömény, 1 kk. fekete mustármag, 2 kk. curry, szerecsendió, gyömbér, rozmaring

Elkészítés:

1. A babot előző este beáztatom.

2. A hagymát feldarabolom, olívaolajon/ghín megpirítom, mehetnek rá a fűszerek (só, bors, paprika és rozmaring kivételével).

3. A csonszra ráteszem a lecsepegtetett babot, fel engedem vízzel, 5-10 percig főzöm.

4. Feldarabolom kis kockákra az édesburgonyát, hozzáadom, sózom.

5. Kicsit később mehet hozzá a spenót (ha felengedett, kisebb darabokra vágom), végül az alma. Hozzáadom a borsot és a rozmaringot.

6. Amikor minden összefőtt, botmixerrel egy kis részét pürésítem, ezzel és a kókusztejjel sűrítem. Ha összefőtt, kész. A végén mehet hozzá egy kevés csípős paprika.

7. Főtt hajdinával és céklával tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése