Húsmentes verziót kerestem a rakott kelkáposztához. Szokás szerint elolvastam több receptet, majd összeraktam saját elgondolás szerint. Nagyon jók lettek az arányok, ezért leírom. Nagy adag lesz belőle!
Hozzávalók:
- 1 nagy fej (tényleg nagy!) kelkáposzta
- 60 dkg barna csiperke
- 50 dkg kerekszemű rizs
- 1 nagy doboz tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- fűszerek: só, bors, paprika, őrölt kömény, 1 zöldségleves kocka
Elkészítés:
1. Feldarabolom és enyhén sós vízben megfőzöm a kelkáposztát.
2. Apró kockára darabolom a gombát, a tönkjét csak akkor rakom hozzá, ha nem szivacsos.
3. Megpirítom a rizst, majd leveskockával és sóval ízesített vízben megfőzöm.
4. Hagymás alapra ráteszem a darabolt paprikát és paradicsomot, majd a gombát megfőzöm rajta.
5. Ha elkészült a rizs és a gombapörkölt, összekeverem.
6. Egy nagy tepsibe rétegzem a gombás rizst a kelkáposztával, utóbbi tetejére teszek egy kis sót és őrölt köményt. A legtetejére tejfölt kenek.
7. 200 fokon kb. 20 perc alatt összesütöm.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése