Keresés ebben a blogban

2021. június 4., péntek

Gombás rizzsel rakott kelkáposzta

Húsmentes verziót kerestem a rakott kelkáposztához. Szokás szerint elolvastam több receptet, majd összeraktam saját elgondolás szerint. Nagyon jók lettek az arányok, ezért leírom. Nagy adag lesz belőle!

Hozzávalók:

- 1 nagy fej (tényleg nagy!) kelkáposzta

- 60 dkg barna csiperke

- 50 dkg kerekszemű rizs

- 1 nagy doboz tejföl

- 1 fej vöröshagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- 1 paprika

- 1 paradicsom

- fűszerek: só, bors, paprika, őrölt kömény, 1 zöldségleves kocka

Elkészítés:

1. Feldarabolom és enyhén sós vízben megfőzöm a kelkáposztát.

2. Apró kockára darabolom a gombát, a tönkjét csak akkor rakom hozzá, ha nem szivacsos.

3. Megpirítom a rizst, majd leveskockával és sóval ízesített vízben megfőzöm.

4. Hagymás alapra ráteszem a darabolt paprikát és paradicsomot, majd a gombát megfőzöm rajta.

5. Ha elkészült a rizs és a gombapörkölt, összekeverem.

6. Egy nagy tepsibe rétegzem a gombás rizst a kelkáposztával, utóbbi tetejére teszek egy kis sót és őrölt köményt. A legtetejére tejfölt kenek.

7. 200 fokon kb. 20 perc alatt összesütöm.
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése