Keresés ebben a blogban

2021. január 5., kedd

Gyömbéres sárgarépa-krémleves

Korábban nem jutott eszembe, hogy sárgarépából is lehet krémlevest főzni, a napokban viszont láttam ezt a receptet: https://prove.hu/gyomberes-repakremleves-vegan-glutenmentes/ Kedvet kaptam, módosítva elkészítettem, finom lett!

Hozzávalók:

- 1kg sárgarépa (4-5 nagy darab)

- 1 közepes krumpli 

- 1 közepes vöröshagyma 

- 1 kis darab gyömbér 

- 1 zöldségleves kocka 

- fűszerek: só, egy csipet színesbors, szerecsendió, egy kevés garam masala 

Elkészítés:

1. Egy kevés olajon megfuttatom a felkockázott hagymát és a lereszelt gyömbért.

2. Ráteszem a félkarikára vágott répát, átforgatom, sózom, vízzel felengedem.

3. Kicsit később hozzáadom a felkockázott krimplit, a leveskockát és a többi fűszert.

4. Amikor a zöldségek megpuhultak, rúdmixerrel pépessé alakítom.

5. Visszatéve a tűzhelyre beállítom a végső ízt (figyelem, a gyömbér a végére engedi ki a teljes ízét!). Egy csapott ek. cukorral lehet édesíteni, ha szükséges. Tejszín, liszt vagy egyéb sűrítőanyag nem kell hozzá.

6. Pirított napraforgó maggal vagy tökmaggal finom lehet, most ezek híján levesgyönggyel ettük.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése