Egy ingyenes kiadványban találtam ezt a receptet, kíváncsivá tett, kipróbáltam, finom lett!
Hozzávalók:
- 25 dkg lencse-
- 2 nagy répa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- balzsamecet
- fűszerek: só, bors, 2 babérlevél, 1 csipet oregánó
Elkészítés:
1. A lencsét főzés előtt pár órával beáztatom.
2. A hagymákat és a répákat megpucolom, egy kevés olajon megpirítom.
3. Hozzáadom a lecsepegtetett lencsét és a fűszereket, majd felengedem vízzel.
4. Amikor minden megpuhult, egy kevés balzsamecettel ízesítem.
Más recept ír hozzá egy kevés sűrített paradicsomot a végén, és van, aki görög joghurttal tálalja - talán egyszer így is kipróbálom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése