Keresés ebben a blogban

2019. augusztus 15., csütörtök

Céklás rizottó

Tiszavasváriban járva szép céklákkal tértünk haza, plusz a spájz pakoláskor kiderült, hogy ipari mennyiségű rizs van itthon - a két fő alapanyag felhasználása érdekében találtam ki ezt a receptet.

Hozzávalók (4 adag):
- 3 nagy vagy 4 közepes cékla
- 2 alma
- 30 dkg rizottó rizs
- 1 doboz grillsajt
- 1 zöldségleves kocka
- fűszerek: só, szerecsendió, gyömbér

Elkészítés:

1. A céklákat meghámozom, apró kockára felvágom. Egy edényben kevés vízzel elkezdem párolni.

2. Amikor a cékla elkezd megpuhulni (kb.20 perc), hozzáadom a rizst és a kockára feldarabolt, meghámozott almát. Alaplével felöntöm, fűszerezem.

3. Rendszeres időközönként megkavarom a rizottót és szükség szerint adagolom hozzá a vizet egészen addig, amíg a rizs és a cékla is teljesen megpuhul.

4. A grillsajtot is kockára vágom, kevés olajon megpirítom, majd az elkészült rizottó tetejére szórom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése