Kaptunk három szép nagy cukkinit Tiszavasváriban a "szőlőből". Gondoltam, készítek egy jó töltött cukkinit, de mivel nemrég csináltam lecsós kölessel töltött tököt meg húsos töltött tököt is, most valami másra vágytam. Ez a recept spontán született.
Hozzávalók (4 adag):
- 2 nagy cukkini
- 25dkg bulgur
- 5 paradicsom
- 30dkg fetasajt
- 15dkg edami sajt
Elkészítés:
1. A cukkiniket kettévágom, a belsejüket kikaparom egy kanállal. A magos részt kidobom, de a többit félreteszem.
2. A cukkinihajókat sütőpapíros tepsire teszem, besózom és 180 fokon 25-30 percig elősütöm.
3. A bulgurt leöntöm 1,5 liter forralt vízzel, teszek hozzá sót és fedő alatt tartom 25 percig.
4. A paradicsomokat feldarabolom, a cukkini darabokkal összerottyantom, majd hozzáadom a fetasajtot is. Amikor a bulgur elkészült, azt is hozzáteszem, ez lesz a töltelék.
5. A cukkinihajókat megtöltöm a töltelékkel, megszórom reszelt sajttal és 15 perc alatt készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése