Többször készítettem már a hagyományos rakott karfiol mintájára rakott brokkolit, annyi különbséggel, hogy rizs helyett bulgurt tettem bele. Most továbbgondoltam ezt a fogást, ugyanis a húst is el akartam hagyni. Belepakoltam helyette háromféle sajtot és sok-sok tejfölt - finom lett, de legközelebb 2-3 paradicsomot is beleszeletelek, hogy még jobban csússzon.
Hozzávalók (6 adag):
- 1 kg friss brokkoli
- 2-3 paradicsom
- 500 gr bulgur
- 600 ml tejföl
- 1 csomag fetasajt
- 2 csomag apró mozzarella
- 10 dkg maasdaamer sajt
- fűszerek: só, színesbors, szerecsendió
Elkészítés:
1. A brokkolit rózsára szedem, enyhén sós vízben puhára főzöm.
2. A bulgurt megfőzöm.
3. A fetasajtot 400 ml tejföllel kikeverem.
4. Egy tepsibe rétegzem a hozzávalókat: alulra jön a bulgur, rá kanállal csepegtetve a tejföllel kevert fetasajt, majd rá-közé darabolva a mozzarella. Ezután jöhet a paradicsom, majd a brokkoli. A brokkoli tetejére rakok egy kis szerecsendiót. A legtetejére egy kevés bulgur jön, majd sima tejföl és reszelt maasdaamer.
5. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése