Február végén indiai főzőtanfolyamon jártam, ahol megtanultam, hogy a hüvelyesekből készült, rizzsel fogyasztott ételeket dáhlnak hívják. Ott vöröslencséből készítettük, többféle fűszerrel, az enyémnek most sárgaborsó volt az alapja és a meglévő fűszereket használtam hozzá.
Hozzávalók (4 adag):
- 500 gr sárgaborsó
- 2 paradicsom
- 1 cukkini
- 300 gr bashmati rizs
- egy kis darab gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- fűszerek: só, currypor, római kömény
Elkészítés:
1. A sárgaborsót 4-5 órával a főzés előtt beáztatom.
2. Elkészítem a csanszot: egy kevés olajon megfuttatom a reszelt gyömbért, majd hozzáadom a curryt és a római köményt. Egy kicsit pirulnak a fűszerek, majd ráöntöm a lecsepegtetett sárgaborsót. Átkeverem, ha szükséges, adok hozzá vizet (később sózom, hogy gyorsabban puhuljon).
3. Feldarabolom a paradicsomokat, hozzáadom.
4. Közben elkészítem a bashmati rizst.
5. Amikor már majdnem puha a sárgaborsó, megsózom.
6. A cukkinit negyed karikára vágom. Egy kevés olívaolajon megpirítom a reszelt fokhagymát, majd ezen az alapon megsütöm a cukkinit. Amikor kész, a sárgaborsóhoz adom.
7. A sárgaborsó dáhlt rizzsel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése