Még bőven mindennapos húsevő voltam, amikor rákattantam a vöröslencsés-sütőtökös lasagnére. Most sütőtök nem volt itthon, bébirépa viszont igen, ezért az eredeti recept variálásával elkészült ez a finom tésztaétel.
Hozzávalók (4-5 adag):
- 150 gr vöröslencse
- 450 gr fagyasztott bébirépa
- 700 ml (házi) paradicsomlé
- 350 ml tej
- 200 gr csuszatészta
- 100 gr trappista sajt
- fűszerek: só, színesbors, babérlevél, dalmát fűszerkeverék, szerecsendió
Elkészítés:
1. Egy magas falú serpenyőbe felrakom főni egyben a bébirépát, a vöröslencsét és a paradicsomlét. Belerakom a babérlevelet, a zöldfűszereket, sót, borsot. Kb. 15 perc alatt megpuhul és összefő.
2. Egy kisebb edényben elkeverek 1 ek. lisztet egy kevés tejjel, majd felengedem a többi tejjel. Hozzáadok 1 ek. olívaolajat, sót, szerecsendiót, és felteszem főni. Amikor elkezd besűrűsödni a besamel mártás, beleteszem a reszelt sajt felét is.
3. Amikor mindkét szósz elkészül, elkezdem rétegezni őket a tésztalapokkal egy kisebb tepsibe. Alulra egy kevés szósz, majd tészta, mindkét szósz, tészta. A besamel nagy része és a maradék reszelt sajt a tetejére kerül.
4. 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése