Valami céklás ételt akartam főzni, ezt a receptet találtam: https://szatmariferi.blog.hu/2013/10/21/joghurtos-tormas_ceklafozelek_sult_sargarepaval
Bulgurt gondoltam hozzá köretnek, végül ebbe reszeltem a répát.
Hozzávalók (4 adag):
- 1 kg cékla
- 30 dkg görög joghurt
- 1 tk. reszelt torma
- 1 ek. méz
- 1 fej vöröshagyma
- 1 zöldségleves kocka
- 2 ek. keményítő
- 30 dkg bulgur (vagy tönkölybúza töret)
- 1 nagy répa
- 1 nagy alma
- fűszerek: só, színes bors, szerecsendió, gyömbér
Elkészítés:
1. A céklákat alufóliába csomagolom, és 200 fokon bő egy óra alatt puhára sütöm.
2. A felkockázott vöröshagymát olajon megpárolom, majd hozzáadom a mézet.
3. Felöntöm 4 dl forró vízzel, hozzáadom a leveskockát. Belerakom a reszelt tormát, valamint a hideg vízben előzetesen elkevert keményítőt.
4. A céklákat meghámozom, kockára vágom, az alaplébe belerakom. Összerottyantom, és a végén belekeverem a joghurtot is. Sóval és borssal ízesítem.
5. A bulgurhoz vizet adok, belereszelem a répát és az almát. Szerecsendióval és gyömbérrel ízesítem. Ha szükséges, menet közben pótolom az elpárolgott vizet.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése